Windows commando lijst - Computerwoorden.nl: Een begrip in de ICT!
computerwoorden.nl
Windows commando lijst
Home | Sitemap | Zoektips |

Windows commando's

APPSEC

Extra Windows Resource Kit opdracht voor Windows Terminal Services. Met dit programma kun je beperken welke programma's er door gebruikers op de server kunnen worden aanroepen.

ARP.EXE

Microsoft verschaft het hulpprogramma ARP.EXE, waarmee u de ARP-cache die wordt meegeleverd bij Microsoft-producten kunt bekijken en aanpassen. Met behulp van ARP.EXE kunt u handmatig adressen toevoegen aan de ARP-cache. Hiervoor gebruikt u de optie -s IP-adres MAC-adres. De adressen die u op die manier toevoegt, zijn statische adressen die niet vervallen. De adressen worden echter wel uit de cache verwijderd als de computer wordt uitgeschakeld of als er een broadcast wordt ontvangen met informatie die erop duidt dat de ingang onjuist is. U kunt een statische ingang uit de ARP-cache verwijderen met de optie -d IP-adres MAC-adres.
Resultaat ARP.EXE
Resultaat ARP.EXE

ARP
Syntax:
ARP -s inet_addr eth_addr [if_addr]
ARP -d inet_addr [if_addr]
ARP -a [inet_addr] [-N if_addr]
Parameter Beschrijving
-a Geeft huidige ARP-vermeldingen weer door de huidige protocol-gegevens aan te vragen. Als het inet_addr niet is opgegeven, worden alleen de IP- en fysieke adressen van de opgegeven computer weergegeven. Als meer dan ��n netwerkinterface ARP gebruikt, worden er vermeldingen weergegeven voor elke ARP-tabel
-g Hetzelfde als -a.
inet_addr Specificeert een Internet-adres.
-N if_addr Geeft de ARP-vermeldingen weer voor de netwerkinterface opgegeven door if_addr.
-d Verwijdert de host opgegeven door inet_addr. Als u sterretjes (*) als jokertekens gebruikt, kunt u alle hosts verwijderen.
-s Voegt de host toe en associeert het Internet-adres inet_addrn met het fysieke adres eth_addr. Het fysieke adres wordt weergegeven als 6 hexadecimale bytes gescheiden door een streepje.
eth_addr Specificeert een fysiek adres.
if_addr Indien aanwezig, specificeert dit het Internet-adres van de interface waarvan de adresvertaaltabel moet worden gewijzigd. Indien niet aanwezig, wordt de eerste toepasbare interface gebruikt.