Besturingssysteem: Windows woordenboek - Computerwoorden.nl: Een begrip in de ICT!
computerwoorden.nl
Besturingssysteem: Windows woordenboek
Home | Sitemap | Zoektips |

Windows

Heel veel begrippen die te maken hebben met de verschillende versies van Windows van Microsoft. Omdat Microsoft om de zoveel tijd weer met iets nieuws komt, bedenken de ontwikkelaars en marketing gigantisch veel begrippen. De nieuwste versie Windows is Vista.

INI-bestanden

Alle instellingen van Windows (tot en met versie Windows for Workgroups 3.11) werden opgeslagen in zogenaamde initiatie-bestanden, deze bestanden hebben de extensie .ini. Met de komst van Windows 95 worden de ini-bestanden niet meer gebruikt, alleen voor ondersteuning van oude "16-bit-applicaties" waren ze nog wel aanwezig. Tegenwoordig worden alle instellingen alleen nog opgeslagen in de registry.

Er zijn nog applicaties die zelf een eigen ini-bestand hebben voor de instellingen, bijvoorbeeld Citrix Network Neighborhood maakt nog steeds gebruik van ini-bestanden (APPSRV.INI en APPN.INI).

Wanneer u nog met een oude versie Windows (tot Windows for Workgroups 3.11) werkt, biedt Computerwoorden.nl u het bestand "INI-bestanden van Windows 3.x" aan. In dit document kunt u alle instellingen van Windows 3.x vinden. U kunt het bestand onder het kopje "Documentatie" vinden en downloaden.

Handige links

(De links worden geopend in een nieuw venster)

Documentatie

PDF- en ODT-documenten zijn gemaakt met OpenOffice.org. OpenOffice.org is een complete office suite, welke gratis is te gebruiken. OpenOffice.org is hier te downloaden. PDF-documenten kunnen gelezen worden met Adobe Acrobat Reader.