Casemodding woordenboek - Computerwoorden.nl: Een begrip in de ICT!
computerwoorden.nl
Casemodding woordenboek
Home | Sitemap | Zoektips |

Casemodding

Vroeger, niet zo lang geleden, waren bijna alle pc's alleen verkrijgbaar in de kleuren beige of grijs. Als consument kon u kiezen uit een midi-, bigtower of desktop, veel keus was er niet. Computers werden dan ook niet in de huiskamer gezet of geshowed op een lanparty: een computer werd verstopt in een kantoortje, een bezemkast of onder een bureau in de slaapkamer.

Gelukkig zijn de tijden verandert, de kasten zijn tegenwoordig verkrijgbaar in bijna alle kleuren van de regenboog en zijn vaak niet meer saai. Het is nu bijna niet meer mogelijk om een beige, grijze of witte kast te vinden (spreek uit ervaring). De computers zijn niet meer verstopt, maar ze zijn overal in het huis te vinden: in de woonkamer als media center of op een bureau. De computer kan weer gezien worden!

Toch is de computer voor veel mensen nog niet mooi genoeg. Deze mensen, we noemen ze casemodders, gaan zelf aan de kast sleutelen, tot zij een nog mooier en uniek exemplaar hebben. Er worden wat extra fans (ventilatoren), een ccfl (tl-buis met neon kleur), laserverlichting, etc toegevoegd. Eventueel wordt de zijkant van de kast voorzien van een plexiglas plaatje (zodat je de binnenkant kan zien). Soms wordt er van alles om, in en rond de computerbehuizing gebouwd. En wanneer er geen kast wordt gevonden, die goed genoeg is, wordt er door een casemodder gewoon een kast zelf samengesteld. Er zijn computers (casemods) bekend die gebouwd zijn uit een bierkratje, legerkist, vuilnisemmer, modelauto, etalage pop, compleet bureau of zelfs een compleet aquarium met vissen. The sky is the limit.

Wanneer u geïnteresseerd bent in casemodding, wil ik u uitnodigen om de links hieronder eens te bekijken. De links verwijzen naar sites waar veel meer over dit onderwerp te lezen is. Vaak hebben de sites ook voorbeelden van mooie casemods. Mocht u in de wereld van de casemodding een woord niet begrijpen, kunt u dit woord vinden op de site van computerwoorden.nl (klik hierboven op een letter van het alfabet).

Handige links

(De links worden geopend in een nieuw venster)
 • Casemodders.nl
  Nederlandse casemodding site met een eigen webshop.
 • Case Mod: The Ultimate List
  Case Mod: The Ultimate List. Een grote lijst met de meest fantatische casemods.
 • Hardwareinfo.nl
  Hardware.Info informeert consumenten en dealers in Nederland, België en daarbuiten op een zo uitgebreid mogelijke manier over alle ontwikkelingen in de hardwarewereld. Hardware.Info heeft een eigen blad.
 • Tweakers.net
  Tweakers.net is Nederlands grootste informatie- en communitysite voor 'tweakers': mensen met een overmatige interesse in computers die deze interesse uiten in activiteiten zoals overklokken, proggen, casemodden en het optimaliseren van hardware en software systemen.