Casemodding woordenboek - Computerwoorden.nl: Een begrip in de ICT!
computerwoorden.nl
Casemodding woordenboek
Printlijst:
Home | Sitemap | Zoektips |

Casemodding

Waaiervormige koeler

Een koeler in de vorm van een waaier. De koeler zorgt met behulp van een groot oppervlak voor een snelle warmteafgifte. Doordat er op de koeler geen draaiende onderdelen zitten, is er geen geluidsproductie.
Waaiervormige koeler.
Waaiervormige koeler.

WC

  • Water cooling
  • Waterkoeling
Om ervoor te zorgen dat bepaalde onderdelen in de computerkast niet te warm worden, worden deze onderdelen gekoeld. Wanneer dit met behulp van water gebeurd, heet dit waterkoeling. Water is namelijk een hele goede warmtegeleider, voordeel van waterkoeling is dat dit over het algemeen veel stiller is dan het koelen door middel van lucht (met ventilatoren) en dat de koeling veel beter is. Vooral voor overclockers is waterkoeling interessant, vanwege de goede koeling. Casemodders gebruiken ook vaak waterkoeling omdat dit de kast veel mooier kan maken, in de waterslangen kunnen verschillende kleurtjes worden gedaan. Voor waterkoeling heb je nodig: een pomp, slangen, radiator, koelblokken (bijvoorbeeld voor de cpu) en gedestilleerd water.
Een waterkoelingset van Zalman met een externe radiator.
Een waterkoelingset van Zalman met een externe radiator.
Waterkoeling schema voor de Zalman Reserator.
Waterkoeling schema voor de Zalman Reserator.

Window kit

Inbouwpakket voor een PC-kast, bestaande uit een stuk plexiglas, raamrubber en een handleiding. In tijden van gekleurde rounded kabels, innovatieve koelingen en hardwarecomponenten is het verbergen van hardware niet meer nodig. Met een window kit kan er in een PC een venster geplaatst worden, waarbij de hardware zichtbaar wordt. Een aangepaste PC-kast heet een casemod.
Window kit.
Window kit.
Casemod met een window.
Casemod met een window.

Window kit sticker

Sticker voor het verder modificeren van Window kits. Deze stickers kunnen ook gewoon op de computer-behuizing worden geplakt.
Window kit sticker.
Window kit sticker.

Window rubber

  • Raamrubber
Onderdeel van een window kit. De andere onderdelen zijn een stuk plexiglas en een handleiding. Een window kit wordt gebruikt om een raam in een pc-kast te plaatsen, zodat de binnenkant van de computer zichtbaar is. Het raamrubber zorgt ervoor dat het plexiglas in de kast blijft zitten.
Diverse maten van window rubbers.
Diverse maten van window rubbers.
Casemod met een window.
Casemod met een window.

Wire-wrap

Soort plastic wokkel dat je om de kabels heen werkt, zodat de kabels netjes bijelkaar blijft. De wire-wrap is makkelijk aan te brengen en weer eenvoudig te verwijderen.