Casemodding woordenboek - Computerwoorden.nl: Een begrip in de ICT!
computerwoorden.nl
Casemodding woordenboek
Printlijst:
Home | Sitemap | Zoektips |

Casemodding

OLED

  • Organic Light Emitting Device
Organische lichtdiodes die in displays kunnen zitten.Met deze technologie kan bijvoorbeeld een achterlicht zo plat zijn als een dubbeltje of de glazen cockpit in bijvoorbeeld een auto kunnen bij potentieel gevaar een organische lichtdiode in de voorruit laten oplichten.

Outtake

  • Uitvoer
De luchtstroom die de computerkast uitgaat, dit kan door middel van een outtake fan en de openingen in de kast zelf. De luchtstroom die de kast binnenkomt heet intake. Om een goede airflow te maken, moet de luchtstroom van de ene kant naar de andere kant van de kast gaan. Warme lucht stijgt, dus de outtake moet hoog zitten en de intake moet laag in de kast zitten. Vaak wordt de intake fan aan de voorzijde van de computerkast geplaatst en de outtake aan de achterkant. Teveel intake zorgt voor een overdruk, daarom is het aan te raden dat je meer outtake hebt dan intake. Onderdruk (bij teveel outtake) verstoort de airflow minder dan bovendruk.
De optimale airflow zoals het in een ATX-computerkast.
De optimale airflow zoals het in een ATX-computerkast.

Overclocking

  • Overklokken
Overclokken is het sneller laten draaien van de processor dan de standaard fabrieksinstellingen.

Overklokken

  • Overclocking
Overklokken is het verhogen van de externe processorsnelheid. Als je de externe snelheid verhoogt, communiceert de processor op een hogere snelheid met het moederbord en het geheugen. Hiermee kun je heel snel het systeem beschadigen. Aan het overklokken kleven de volgende gevaren: De processor is op een bepaalde snelheid getest. Als je de snelheid hoger zet dan wordt de processor warmer dan de bedoeling is. Hierdoor kan de processor kapot gaan. Als de processor de hogere snelheid aan kan, wil dat nog niet zeggen dat het moederbord en het geheugen dat ook kunnen. Je kunt door het verhogen van de snelheid dus ook het moederbord en het geheugen beschadigen.