Casemodding woordenboek - Computerwoorden.nl: Een begrip in de ICT!
computerwoorden.nl
Casemodding woordenboek
Printlijst:
Home | Sitemap | Zoektips |

Casemodding

Fan

  • Ventilator
Ventilator in de computerkast die voor verkoeling zorgt. Bij het plaatsen van de fans zorgt de computerbouwer dat er een juiste airflow ontstaat, waarbij de computer een optimale koele luchtdoorstroming heeft.

Fan controller

Een apparaat waarmee je de ventilatoren (fans) in de computer kunt regelen (harder/zachter draaien of zelfs helemaal uit). Een Fan Controller wordt vaak door een casemodder in een kast gezet om de kast te verfraaiien of stiller te maken. Echte die hards casemodders maken eigen fan controllers.
De fan controller van Coolermaster kan behalve het inregelen van de fans ook de temperatuur aangeven.
De fan controller van Coolermaster kan behalve het inregelen van de fans ook de temperatuur aangeven.

Fanbus

  • Digi-doc
  • Rheobus
Een schakelkastje in de computer waarmee de fans (ventilatoren) aan en uit te zetten zijn. Meestal zitten er in dit schakelkastje handmatige maar ook automatische schakelaars. De automatische schakelaars meten de temperatuur van het object waarbij de fans zitten. Wanneer deze te hoog wordt, wordt automatisch de fan geactiveerd totdat de juiste temperatuur bereikrt is. Het wordt veel in casemods gebruikt, waarbij de extra led's voor extra verlichting zorgen.

Fangrill

Metalen frame dat voor een fan (ventilator) wordt geplaatst, zodat er geen zaken (zoals draden) in de fan kunnen komen. Vaak wordt een fangrill ter versiering in de kast gezet door casemodders.
Een fangrill die op een fan is gemonteerd.
Een fangrill die op een fan is gemonteerd.
Een fangrill mag ook mooi zijn.
Een fangrill mag ook mooi zijn.

Fanguard

Een traliewerkje dat op een fan (ventilator) kan worden geplaatst, om zo beschadiging van de kabels te voorkomen.
Fanguard.
Fanguard.

Fine-tunen

  • Tweaken
Het bepalen van instellingen op een computer, teneinde de prestaties op te schroeven.

Flow-indicator

Onderdeel van een waterkoelingsysteem. Een flow-indicator is een klien fannetje dat draait, wanneer er water langs stroomt. De flow-indicator zit in een waterslang en heeft als functie het aangeven of de pomp aan of uit staat. Wanneer de computer aan staat, maar het water stroomt niet (goed), dan wordt het water bij de verschillende onderdelen te warm/heet. Het resultaat is dat onderdelen kunnen worden beschadigd of zelfs stuk gaan. Het is dus zeer belangrijk dat het water blijft stromen.
De flow-indicator van Zalman, waarbij de indicator heen en weer trilt.
De flow-indicator van Zalman, waarbij de indicator heen en weer trilt.