Backup woordenboek - Computerwoorden.nl: Een begrip in de ICT!
computerwoorden.nl
Backup woordenboek
Printlijst:
Home | Sitemap | Zoektips |

Back-up

LANshadow

LANshadow voorziet in de behoefte van optimale netwerkbeveiliging, in de vorm van een tweede backup-server die on-line kopieën maakt met door de gebruiker gespecificeerde frequentie. Tijdverlies na het uitvallen van de server behoort tot het verleden. De SHADOW-server wordt in dat geval gewoon de nieuwe server. Het herstellen van data blijft beperkt tot de files die op het moment van falen in gebruik waren.

Logbestand

  • Logboekbestand
  • Logfile.
Een logbestand of logfile bevat gegevens over de datum en tijd waarop een backup is gemaakt. Bovendien staat per bestand vermeld, op welke schijf de backup is gemaakt.

LTO

  • Linear Tape Open
Een open standaard voor tapesystemen. Deze beschrijft indelingen voor zowel een snelle benadering van data als voor een grote opslagcapaciteit. LTO is ontwikkeld door de samenwerking van Hewlett-Packard, IBM en Seagate. De eerste LTO producten van IBM zijn uitgegeven in augustus 2000. Een van de grootste problemen op het gebied van tape systemen is het gebrek van standaarden. Door gebruik van de LTO standaard worden tapes en tapesystemen van diverse fabrikanten onderling uitwisselbaar. Net zoals de bestaande tapesystemen gebruikt LTO een lineair multi-kanaal bi-directioneel formaat. LTO voegt aan de bestaande technologieen de timing-based servo (een apparaat dat een proces of fout detectie/correctie automatiseert), hardware data compressie, verbeterde tracklayouts en efficiëntere foutcorrectiecode toe.