computerwoorden.nl
Extensie lijst
Home | Sitemap | Zoektips |

Computerwoorden.nl stopt met de extensielijst

Waarom?

De maker van Computerwoorden.nl wil zijn tijd besteden aan het woordenboek gedeelte van de site. Aangezien het bijhouden van een extensielijst veel tijd kost, en het weinig toevoegt aan de basis functionaliteit van een woordenboek, wordt de extensielijst opgeheven.

Bovendien is een extensielijst alleen waardevol, wanneer deze continue up-to-date wordt gehouden. Het is voor de maker ondoenlijk om deze lijst up-to-date te houden en de opgenomen extensies te controleren op juistheid. De lijst is dusdanig verouderd, dat het niet meer de moeite loont. Er wordt bijvoorbeeld verwezen naar programma's die allang niet meer bestaan of zijn vervangen door betere programma's. Alleen gebruikers die ooit met Windows 3.1 hebben gewerkt kennen het programma Write (een zeer kleine tekstverwerker), dan spreken wij nog niet over programma's als Lotus 123 (rekenprogramma), Havard Graphics (grafisch programma voor grafieken), Word Perfect 5.1 (ooit de beste tekstverwerker) en dBase IV (de basis der databaseprogramma's).

Wat is het alternatief?

Gelukkig bestaat er op het internet een goed alternatief, die wel up-to-date is gehouden. Op de site Filext.com is een complete lijst met extensies te vinden. Filext.com is een Engelstalige site.

Zijn er geen uitzonderingen?

Er zijn echter extensies die op Computerwoorden.nl niet gemist kunnen worden, deze extensies zullen in het woordenboek worden opgenomen. Voorbeelden van deze extensies zijn: pdf (facto standaard voor documenten), ppt (Powerpoint presentatie bestand), txt (tekstbestand zonder opmaak) en odt (document gemaakt met OpenOffice.org). Dergelijke extensies zijn of worden gewoon aan het woordenboek toegevoegd, u kunt ze dus nog altijd vinden.