Underground woordenboek - Computerwoorden.nl: Een begrip in de ICT!
computerwoorden.nl
Underground woordenboek
Printlijst:
Home | Sitemap | Zoektips |

Underground

Zilveren CD's

Bij illegale CD's. Zilveren CD's zijn door een professionele machine gemaakt, zoals dat ook het geval is voor de originele versies en muziek CD's. Deze productiemethode is pas interessant wanneer het over grote aantallen gaat, vanaf enkele duizenden. Zulke CD's zijn zeer goedkoop te maken. Deze vorm van illegaal softwaregebruik is aan de bron pure criminaliteit, maar het netwerk zelf is zelden professioneel. Zulke CD's vind je op computerbeurzen, in zoekertjes in de krant, of kan je krijgen "via een vriend van een vriend". Het is gehuld in een sluier van geheimdoenerij, en de koper weet dat hij de wet overtreedt.

Zombie

Een niet-beveiligde webserver waarop duistere figuren (hackers) een code geplaatst hebben, die ervoor zorgt dat de hacker de server kan gebruiken om een DoS-aanval (Denial of Service) uit te voeren. Wanneer de hacker een bericht naar meerdere zombie-servers tegelijkertijd stuurt, zullen de servers een gigantisch groot aantal verzoeken sturen naar een door de hacker aangewezen website. De betreffende website zal dan door het grote aantal loze verzoeken niet in staat zijn om de normale verzoeken van de echte bezoekers te beantwoorden. De website zal dan stoppen met functioneren en dus "plat" liggen�

Zombie-pc

Een computer waarop geen beveiligingsmaatregelen zijn getroffen, zoals het installeren van een firewall en een virusscanner, en die reeds ge�nfecteerd is met een kwaadaardige code. Een dergelijke computer kan door hackers en spammers worden gebruikt om een DoS-attack (Denial of Service aanval) uit te voeren of om de computer als mailserver in te zetten voor het doorzenden van spams.
In dat laatste geval verstuurt de computer heel veel mailtjes zonder dat de gebruiker hiervan op de hoogte is. Het resultaat is dat alle e-mailadressen die in het adresboek van de gebruiker staan, en mailadressen van de websites die de gebruiker bezoekt, reclameboodschappen krijgen toegestuurd, met het mailadres van de 'onschuldige' gebruiker.
Installeer dus altijd een virusscanner, firewall en anti-spywareprogramma op je computer, voordat deze een zombie-pc wordt!