Underground woordenboek - Computerwoorden.nl: Een begrip in de ICT!
computerwoorden.nl
Underground woordenboek
Printlijst:
Home | Sitemap | Zoektips |

Underground

VA

  • Various Artists
Verzamelalbum met diverse artiesten. Wanneer een MP3-album in de titel VA heeft staan, wordt hiermee bedoeld dat de collectie bestaat uit muziek van diverse artiesten en/of bands.

Variant

De term variant wordt gebruikt om een kleine afwijking in een virus aan te geven. Als een virus een variant is van een ander virus, dan zijn de twee virussen in grote lijnen gelijk. De verschillen beperken zich meestal tot verschillen in teksten van e-mails.
Vele varianten van de bagle virus.
Vele varianten van de bagle virus.

VBS Worm Generator

Virusmaakprogramma dat bekend werd door de Anni Kournikova-worm, die in februari 2001 overal ter wereld opdook. Volgens de Argentijnse maker van de generator zullen de digitale ziektekiemen die met dit programma worden gemaakt in veel gevallen niet opgemerkt worden door detectieprogramma's. De maker van de Worm Generator stelt de gebruiker van zijn software overigens volledig verantwoordelijk. Volgens de jonge Argentijn zijn de in elkaar geknutselde computerwormen slechts bedoeld om van te leren en niet om te verspreiden en schade aan pc's en servers te veroorzaken.
VBS Worm Generator 2.0 Beta.
VBS Worm Generator 2.0 Beta.

VCD

  • Video-cd
Een cd met een film (mpeg video-formaat), welke vergelijkbaar is met een dvd maar met een slechtere beeldkwaliteit. De vcd is afspeelbaar in de meeste dvd-spelers.

VCD-rip

Deze rips van films komen overeen met de dvd-rips, maar zijn vaak van betere kwaliteit. Als je een dvd ript en het encodeer-gedeelte wordt niet goed voltooid, is de kwaliteit van een VCD-rip beter. Een originele zilveren VCD wordt gebruikt om er een .bin- en een .cue-file van te maken. Dit gebeurt direct, zonder dat er kwaliteitsverlies is. VCD-rips zijn minder vaak te vinden, en net zoals bij dvd-rips moet je wachten totdat de film bij de videotheek ariveert. Uiteraard is de filmindustrie niet blij met dergelijke praktijken, bovendien is dit strafbaar.

Vervalsing

Vorm van illegaal softwaregebruik. Vervalsing is het illegaal kopiëren van software waarop auteursrecht rust, met de bedoeling deze software voor origineel te laten doorgaan. Vervalsing gebeurt door piraten die het product namaken en door resellers en distributeurs die de namaaksoftware (ver)kopen alsof het originele programma's zijn.

Verzamel-CD's

Verzamel-CD's zijn zelfgemaakte CD's waarop verschillende (dure) softwarepakketten verzameld zijn. Meestal zijn dit pakketten van verschillende constructeurs.

VHS-RIP

Een film die geript is van een VHS-videotape. De kwaliteit is meestal slechter dan die van de VHS-tape zelf.

Vidz

  • Vids
  • Video's
  • Films

Virii

Internettaal voor virussen. Op sites waarop Virii wordt aangeboden kun je vaak veel virussen downloaden.

Virtual honeynet

Een compleet netwerk dat draait op een enkele server, met als doel hackers te lokken. Een honeynet wordt opgezet om informatie te vergaren over de wijze waarop hackers te werk gaan of om een echt netwerk te verhullen.

Virtuele CD's

Complete CD's die je van het internet kunt downloaden als muziek-bestanden (MP3).